Aalborg Havkajak klub i avisen

11149304_10206284442297421_5566744093818074458_n

Vores åbningsceremoni den 18. april 2015 gik forrygende. Ca. 50 var mødt op for at fejre os, og vi fik sat et rekordstort antal havkajakroere i vandet..flot pyntet med balloner og store smil. Vi afsluttede dagen med “Store Plaskedag” (selvredninger på fjorden). Solen strålede fra en skyklar himmel, og vejret var perfekt. Nordjyske Stifttidende var med til åbningen og har skrevet denne artikel om os:

Kajakklub fint fra start

AALBORG: Det gælder hverken om at sejle hurtigst eller længst, men om glæden ved at ro havkajak og at gøre det i fællesskab med andre.
 

Det gjorde formand for den nyligt stiftede Aalborg Havkajak Klub Birgitte F. Stewart klart, da hun i går formelt åbnede klubben.

– Vi er ikke en konkurrenceklub, og I vil ikke komme til at opleve medaljer og fine vaser i sølv og guld. Målet med klubben er at komme ud og nyde den fantastiske havkajak og alle dens muligheder i naturen. Vi skal ud og mærke vandet og bølgerne og se dyrlivet. Vi skal være i ydre farvande, vi skal være i indre farvande i Danmark og i udlandet. Vi skal have dette store eventyr, og det skal vi have i et fællesskab, hvor vi føler os hjemme og godt tilpas. Det er lige det, Aalborg Havkajak Klub skal være, sagde klubbens første formand, der i forlængelse af dét pegede på nødvendigheden af et stort fokus på sikkerhed og træning.

– Så vi sammen kan udvikle vores færdigheder og sammen blive til de forskellige typer havkajakroer, vi vil være. Alle er velkomne, ung som gammel, tyk som tynd og uanset niveau og baggrund. Der er plads til os alle sammen, sagde formanden, der samtidig lagde vægt på samarbejde med andre havkajakklubber for derved at styrke interessen for havkajak i Nordjylland.

Undervejs venter dog lidt af en udfordring, idet klubbens alderstegne hus til nytår jævnes med jorden som led i kommunens etablering af Vestre Fjordpark.

– Så der venter en vintersæson uden et sted til omklædning, varslede formanden, idet hun dog kunne glæde sig over, at klubben står først for at få nye lokaler i den kommende fjordpark, der bliver ramme om en del aktiviteter knyttet til vand.

Etableringen af klubben sker på et tidspunkt med stærkt voksende interesse for aktiviteten ifølge Peter Nyegaard, næstformand for Dansk Kano- og Kajakforbund.

– Vi ser stadig flere havkajakker ligge ved sommerhusene, og vi er glade for, at ejerne gennem en ny klub som denne bliver organiseret, så vi får dem ind i vores forbund, også så vi får det sikkerhedsmæssige bragt på plads, fastslog han.

AF NIELS BRAUER OG NICOLAS CHO MEIER (FOTO)
11175015_10206284443977463_8866341579295976561_n
Åbningstale af formanden sammen med resten af bestyrelsen

Eventyret starter i Aalborg Havkajak klub