Klubkajakker & Udstyr

Er du medlem af Aalborg Havkajakklub, er du friroet og vil du låne en havkajak ?
Vi råder over 18 klubkajakker, som kan bookes på aalborghavkajakklub.rokort.dk.
Vejledning hvordan det gøres findes på ovenstående rokort-hjemmeside.

Der kan frit lånes havkajakker og udstyr i Aalborg Havkajak klub, hvis man følger nedenstående regler:

 • Du skal være friroet for at låne klubbåde på egen hånd.
 • Du ror ud på eget ansvar.
 • Havkajakken, som du bruger, er i sikkerhedsmæssig god stand.
 • Reservationer skal respekteres, og de skal slettes straks, hvis de bliver uaktuelle.
 • Reservationer, der ikke er indfriet efter 1 time, er automatisk slettet, og kajakken er frigivet.
 • Der kan kun reserveres kajakker for én dag ad gangen. Reservationer for flere dage skal aftales med Depotbestyreren. Der kan dog altid bookes klubbåde til klubture, også fleredage.
 • Justering af pedaler i kajakken skal ske på enten træunderlag eller græs, og aldrig på beton eller grus.
 • Klubbåde isættes fra AHK slingers, anden aftale kan aftales med Depotbestyreren.
 • Efter endt tur skal kajakker og udstyr skylles med ferskvand, tørres og lægges på den rette plads. Tjek nummer på kajakken og pladsen – de skal være identiske.
 • Der skal altid medbringes mobiltelefon på kajakture, hvor klubbens materiel indgår.
 • Defekter, ekstraordinær slitage, tyveri eller lignende skal straks meldes til en fra bestyrelsen og noteres i rokort.dk, så man kan se det er anmeldt.

BEMÆRK, AT TRANSPORT AF KLUBBENS KAJAKKER SKER PÅ EGET ANSVAR OG MED EGEN FORSIKRING.

Brug af klubbens kajaktrailer

 • Føreren/bilen skal være godkendt af depotbestyreren.
 • Føreren afregnes for kørsel med trailer imellem dem, som har kajakker på traileren.
 • Kørsel afregnes med statens gælendende lavekilometertakst.

Klubkajakker

Valley Sirona 15.1

L: 483 cm, B: 53 cm, D: 30 cm, Cockpit: 87 x 47 cm, Anbefalet roers vægt: 40-80 kg, Vægt: 26 kg

God allround kajak, der let håndteres af både begyndere og rutinerede padlere. Sirona funger perfekt som en legekajak i bølgerne, og også til aften og weekendture.

Valley Sirona 16.1 (3 stk.)

Mål: Længde: 490 cm, Bredde: 56 cm, Dybde: 32,5 cm, Cockpit: 87 x 47 cm, Anbefalet roers vægt: 75-100 kg, Vægt: 26 kg.

Rigtig god allround kajak, der let håndteres af både begyndere og rutinerede padlere. Sirona funger perfekt som en legekajak i bølgerne, og samtidig en rigtig fin kajak på aften og weekendture.

P&H Scorpio HV Corelite X m/ror og finne (skudder)

L ængde 535 cm, bredde 61 cm, cockpit indvendigt 80,5 x 43 cm, maks. anbefalet last. ca. 150 kg, vægt ca. 29 kg

Stabil, hurtig og super komfortabel. Designet til daglig brug uden last, men er hurtigt pakket til længere ture. 4 luger gør den fantastisk nem at pakke, “Skudder” finne- og rorsystem i et uden wire (der kan bukkes og sætte sig fast), justerbare polstrede lårstøtter, justerbar hoftepolstring, justerbar polstret rygstøtte og polstret sæde, dæksliner, håndtag, kompasholder m.m.

Scorpio er udstyret med et Skudder-system (Skeg + Rudder = Skudder), som vil spare diig kræfter. De løbende korrektioner, som roning med finne kræver, koster selvfølgelig fart og energi, som du sparer med et ror/Skudder. Når du sænker Skudder-finnen halvt, fungerer den som en finne. Hvis du sænker den helt, kan du dreje den som et ror med dine fodpedaler. Roret er desuden mere effektivt, når det er placeret inde under kajakken frem for helt ude på bagenden.

Atlantic North Shore MV (2 stk)
Mål: Længde 485 cm. Bredde 55 cm. Dybde 33cm. Vægt 26 kg. Ideelt vægtområde 49-88 kg.

Atlantic har et markant spring, blød knækspant og et let v-formet  krog som giver den gode karaktertræk og stor alsidighed. Kajakken virker inspirerende og selvtillidsskabende og vil aldrig svigte dig, heller når vejret bliver hårdt. Tre luger, komfortcockpit og justerbar finne.

Seabird Scott LV
Mål: L:498 cm. B: 53,3 cm. D: 35,6 cm. V: ca. 26 kg. Ideel roervægt 50-75 kg.

Scott er glasfiber kajak designet til at være manøvrerbar, adræt, med en god stabilitet, komfort og sødygtighed. Med et synligt spring, let v-formet skrog og hård knækspant er Scott let at kante og dreje. God volumen i bag og front sørger for at Scott gør sig godt også i surf. Kajakken er let drevet og har et komfortabelt cockpit der gør det behageligt at ro lange ture. Højt fordæk og keyhole cockpit gør entring og exit let mens du under roning har en dynamisk siddestilliing i kajakken. Fire luger giver rigeligt med plads til effektiv stuvning af grej.

P&H Scorpio MV (2 stk.)
ArrowPlayZegul
Længde 525 cm. Bredde 58 cm. Vægt: ca. 26 kg. Lasteevne: 135 kg. Cockpit 80 x 43 cm..

Uden oppakning så er Scorpio MV bedst til roere over 75 – 80 kg. Er du lettere, så vil Scorpio LV formentlig passe dig bedre. Har du brug for ekstra plads og lastekapacitet, så er HV udgaven nok bedst.
4 luger, polstret rygstøtte og sæde, justerbare lårstøtter, hoftepolstring, dæksliner, bærehåndtag, justerbar finne m.m. er standardudstyr.

Denne model er lavet i CoreLiteX, som er en ny type plast-materiale, der er stivere, mere slidstærk og utrolig nok lettere end de “normale” plastmaterialer, som ellers bruges til kajakkerne.

Boreal Design Baffin / P1 LV (2 stk.)
Mål: L: 506 cm. B: 54,6 cm. V: 26,8 kg.
Valley Etan 17.7 (3 stk.)
Mål: L: 536 cm. B: 54,5 cm. D: 33,5 cm. V: 26,5 kg. Cockpit: 87x47cm. Personvægt: 90 – 135kg

Valley Etain er det perfekte valg af havkajak, når du drømmer om de lange ture i en havkajak i plast. Den har en lang vandlinje, som giver den et godt glid med en god tophastighed.

Etain fungerer samtidigt let og skarpt, når den ikke er pakket tungt op til lange ture. Bunden har en flad v-form med en markeret køl og spring, der giver kajakken en rigtig god retningsstabilitet og samtidigt en god manøvredygtighed.

Valley Etain 17.5

Mål: L: 531 cm. B: 54 cm. D: 32,5 cm. Cockpit: 87 x 47 cm. Personvægt: 65-100 kg. Egenvægt: 28 kg
P&H Scorpio LV 2 (2 stk.)
Mål: L: 508 cm. B: 53 cm. Cockpit: 77 x 39 cm. Egenvægt: 26 kg. Lasteevne: 115 kg. Uden oppakning: God til roere under 75-80 kg.

Klassisk engelsk havkajak i polyethylen baseret på bestselleren Cetus (glasfiber). Stabil, hurtig og super komfortabel. Pakkes let til langture, men er designet til daglig brug uden last. Scorpio er som standard kompromisløst udstyret ned i alle detaljer: 4 luger gør den fantastisk nem at pakke, nyt finnesystem uden wire (der kan bukkes og sætte sig fast), justerbar finne, justerbare polstrede lårstøtter, justerbar hoftepolstring, justerbar polstret rygstøtte og polstret sæde, støbt i 3-lags sandwich, der giver den bedste styrke og stivhed i skroget, dæksliner, håndtag, kompasholder m.m. Denne model er lavet i CoreLiteX, som er en ny type plast-materiale, som er stivere, mere slidstærk og utrolig nok lettere end de “normale” plastmaterialer, som ellers bruges til kajakkerne. Det betyder, at den er utrolig slid- og slagstærk, mere formstabil i vandet og lettere at bære på land. 

Eventyret starter i Aalborg Havkajak klub